Oostendorp Verhuizingen is in 1969 opgericht door J.L. Oostendorp die indertijd transporten uitvoerde en opslag verzorgde voor klanten in Amsterdam.

Het bedrijf Mini Expediteuren was indertijd gevestigd in het Entrepotdok in Amsterdam en vervoerde dagelijks moderne Italiaanse meubels naar klanten en bedrijven in Nederland.

Ook werden wij regelmatig gevraagd voor het vervoeren van stands voor beurzen van Honig in de Rai. In de nacht reden wij pallets met kranten voor de Telegraaf in Zandvoort en Amsterdam.

De verhuizingen in Amsterdam kwamen in die tijd nog niet echt op gang, maar samen met het transport en de beurzen was het wel een leuke afwisseling; de meeste verhuizingen in Amsterdam gingen in die tijd nog gewoon met touw en blok.

Toen de verhuizingen echt op gang kwamen en het transport steeds minder werd, hebben wij besloten om Erkend Verhuizer te worden. Er werden speciale verhuisopleidingen gevolgd en er werd nieuw materiaal en auto’s gekocht om aan alle strenge eisen te voldoen.

In 2018 heeft Peter Oostendorp samen met zijn vrouw Esther het stokje van Joop overgenomen, laatstgenoemde is echter nog steeds actief in het bedrijf.

Als u kiest voor een Erkende Verhuizer, kiest u voor kwaliteit. Erkende Verhuizers moeten voldoen aan alle eisen die zijn opgelegd door de Organisatie voor Erkende Verhuizers. Alle Erkende Verhuizers worden elke 3 jaar verplicht getoetst door de Dekra op aspecten die te maken hebben met kwaliteit, milieu en veiligheid. Deze eisen zijn vastgelegd in een reglement welke is op te vragen bij de Organisatie voor Erkende Verhuizers.

Een Erkende Verhuizer is verplicht uw inboedel te verzekeren tot een bedrag van € 100.000 op basis van nieuwwaarde. Dit gaat volgens het zgn. Garantiecertificaat, de verzekeringsvoorwaarden kunt u nalezen in de Algemene Voorwaarden.

BINNENKORT weer retour (februari 2021):

De online verhuiscalculator!

Op de website van Oostendorp Verhuizingen vindt u een online verhuiscalculator. Hier kunt u in stappen berekenen wat uw persoonlijke verhuizing gaat kosten. De calculator is alleen van toepassing op particuliere verhuizingen en telt het aantal m3 op van de goederen die u wilt verhuizen. Bij de laatste stap moet u uw gegevens invullen, dan krijgt u een persoonlijke prijsopgaaf toe gestuurd. Dit is altijd gebaseerd op een schatting, omdat niet alles uit deze Verhuiscalculator kan worden opgemaakt.

Verhuizen, er zijn vele mogelijkheden!

Wij zijn actief in senioren-verhuizingen, pianovervoer, opslag (in onze eigen loods en in containers), kluis- en andere zware transporten, interne verhuizingen (bedrijven en particulieren), schoolverhuizingen, particuliere verhuizingen en af en toe ook buitenlandverhuizingen binnen Europa.

Ouderen krijgen krijgen bij ons korting op de verhuisprijs, zodat de kosten een stukje lager zijn. U kunt ook kiezen voor een budgetverhuizing; dan rekent u af op basis van een uurtarief en houdt u zelf uw budget in de hand.

Onze verhuizers zijn gemotiveerd en vinden het werk leuk en erg dankbaar, omdat bijna iedereen tevreden is met onze werkwijze, zoals de meubels inpakken in dekens en sealplastic en alles naar wens op de juiste plek weer neer zetten. We bieden u ook koffie aan tijdens de verhuizing; u heeft het al druk genoeg met andere dingen.

Voor bedrijfsverhuizingen werken wij meestal volgens een uurtarief, zodat de kosten overzichtelijk blijven. Bij de factuur ontvangt de klant een werkrapport van wat er op de dag is gedaan aan werkzaamheden, zodat de klant exact weet wat er die dag is gebeurd. Vooral als het om meerdere dagen gaat, is een goed overzicht onontbeerlijk.

Met schoolverhuizingen is het van belang dat alles op tijd wordt overgebracht, zodat iedereen goed kan doorwerken, dit is meestal in de schoolvakanties. Soms wordt alles op de gang neergezet, omdat er nog iets aan een lokaal moet gebeuren.

Onze loods met losse opslag, verhuismaterialen, liften en de verhuiswagens is gevestigd in Zaanstad aan de Industrieweg 110 in Westknollendam, hier zijn we in januari 2021 naar toe verhuisd. Hier kunt u op afspraak terecht voor bijna alles op verhuisgebied. Ook voor de verhuur van verhuismateriaal voor de doe-het-zelf-verhuizer hebben wij genoeg op voorraad, zoals bijvoorbeeld karren, verhuisdozen, inpakpapier, stickers en verhuisdekens. Neemt u van te voren even contact op, wij zijn niet altijd aanwezig.

Voor de opslag van containers hebben wij enkele jaren geleden een vrachtwagen aangeschaft, waarvan de laadbak afgezet kan worden op poten zodat er een zeecontainer (32 m3) op past. Oostendorp Verhuizingen heeft opslagvoorzieningen die voldoen aan de strengste eisen op het gebied van brandveiligheid en inbraakpreventie. Uw spullen zijn dus schoon, veilig en warm opgeborgen. De containeropslag bevindt zich in Haarlem.

Piano- of vleugeltransport is bij ons een regelmatig terugkerend item en de opslag van uw piano kunnen wij ook voor u verzorgen. De-en montage van vleugels is een vak apart waar onze specialist een ruime ervaring in heeft.

Interne verhuizingen zijn erg gewild bij onze verhuizers omdat ze dan echt van alles meemaken verhuisgebied. Wij werken veel bij een klant waar we op hoogwerkers of heftrucks kunnen rijden om stellingen van 8 meter hoog op te bouwen of af te breken. Ook hele magazijnen of productiestraten vervoeren is leuk werk. Het mooiste is als de klant tevreden is en er een goede sfeer hangt. U kunt ook een beroep op ons doen voor het verhuizen van archieven of alles in nieuwe mappen of opslagdozen doen.

Budgetverhuizingen zijn erg populair bij mensen die zelf willen meehelpen om te kosten te drukken: u huurt een auto en een chauffeur met of zonder verhuislift, zo houdt u uw budget zelf in handen met toch de garantie van de vakman.

Verhuizingen opslaan in zeecontainers lijkt duur, maar het scheelt een halve verhuizing en uw spullen gaan ook niet meerdere keren door onze handen. De huisraad hoeft maar één keer in- en uitgeladen worden, dus het risico op schade is daardoor veel kleiner. Ook worden uw spullen in speciale opslagdekens verpakt.

Moet de verhuizing een paar dagen staan omdat de vloer bijv. nog niet klaar is? Dan hanteren wij een overnachting-starief. Voor losse opslag van een kast of piano kunt u ook bij ons terecht; prijzen worden berekend per M3 per dag.

Verhuur van verhuislift: wij hebben hiervoor twee liften in ons bedrijf. Één daarvan kan tot 26 meter hoogte met 400 kg – deze verhuren wij alleen met bediening door één van onze verhuizers. De andere lift is gemaakt om tot de zesde verdieping met een gewicht van 200 kg; deze opbouwlift kan buiten en binnen staan en is elektrisch aangedreven. Kijkt u van te voren wel uitgebreid of de lift bij u kan worden neergezet, of vraag ons om advies.

Machineverhuizingen gebeuren meestal met behulp van een heftruck of hijskraan. De voorbereiding: alles losmaken en transport-klaar maken van de machine kunnen we u uit handen nemen, evenals het transport over de weg of opslag in onze speciale container.

Collegiale hulp aan andere verhuisbedrijven doen wij ook regelmatig. Wij zijn inzetbaar voor vele doeleinden. De meeste van onze mensen zijn in bezit van rijbewijs C of CE met code 95, hebben een heftruck-bewijs, en zijn inzetbaar voor de-en montage en met alle typen verhuizingen.