Oostendorp Verhuizingen is in 1969 opgericht door J.L. Oostendorp die indertijd transporten uitvoerde en opslag verzorgde voor klanten in Amsterdam.

Het bedrijf Mini Expediteuren was indertijd gevestigd in het Entrepotdok in Amsterdam en vervoerde dagelijks moderne Italiaanse meubels naar klanten en bedrijven in Nederland.

Ook werden wij regelmatig gevraagd voor het vervoeren van stands voor beurzen van Honig in de Rai. In de nacht reden wij pallets met kranten voor de Telegraaf in Zandvoort en Amsterdam.

De verhuizingen in Amsterdam kwamen in die tijd nog niet echt op gang, maar samen met het transport en de beurzen was het wel een leuke afwisseling; de meeste verhuizingen in Amsterdam gingen in die tijd nog gewoon met touw en blok.

Toen de verhuizingen echt op gang kwamen en het transport steeds minder werd, hebben wij besloten om Erkend Verhuizer te worden. Er werden speciale verhuisopleidingen gevolgd en er werd nieuw materiaal en auto’s gekocht om aan alle strenge eisen te voldoen.

Als u kiest voor een Erkende Verhuizer, kiest u voor kwaliteit. Erkende Verhuizers moeten voldoen aan alle eisen die zijn opgelegd door de Organisatie voor Erkende Verhuizers. De Erkende Verhuizers worden elke 3 jaar getoetst op aspecten die te maken hebben met kwaliteit, milieu en veiligheid door de Dekra. Deze eisen zijn vastgelegd in een reglement welke is op te vragen bij de Organisatie voor Erkende Verhuizers.

De Erkende Verhuizer verzekert uw inboedel tot een bedrag van € 100.000. Uw inboedel is verzekerd op basis van nieuwwaarde. Het Garantiecertificaat geldt tevens als de verzekeringspolis. De verzekeringsvoorwaarden kunt u nalezen in de Algemene Voorwaarden 2015.

De online verhuiscalculator

Op de website van Oostendorp Verhuizingen vindt u een online verhuiscalculator. Hier kunt u in stappen berekenen wat uw persoonlijke verhuizing gaat kosten. De calculator is alleen van toepassing op particuliere verhuizingen en telt het aantal m3 op van de goederen die u wilt verhuizen. Bij de laatste stap moet u uw gegevens invullen, dan krijgt u een persoonlijke prijsopgaaf toe gestuuurd; dit is wel altijd een schatting, omdat er veel zaken niet uit deze Verhuiscalculator kunnen worden afgelezen.

Verhuizen, vele mogelijkheden!

Wij zijn actief in senioren-verhuizingen, pianovervoer, opslag (in onze eigen loods en in containers), kluistransporten, interne verhuizingen (bedrijven en particulieren), schoolverhuizingen, particuliere verhuizingen en af en toe ook buitenlandverhuizingen.

Ouderen krijgen krijgen bij ons 10% korting op de algehele verhuisprijs, zodat de kosten een stukje lager zijn. U kunt ook kiezen voor een budgetverhuizing; dan rekent u af op basis van een uurtarief en houdt u zelf uw budget in de hand.

Onze verhuizers zijn gemotiveerd en vinden het werk leuk en erg dankbaar omdat bijna iedereen tevreden is met onze werkwijze, zoals de meubels insealen en alles zo neer te zetten zoals de klant het wil. We bieden u ook koffie aan tijdens de verhuizing; u heeft het al druk genoeg met andere dingen.

Voor bedrijfsverhuizingen werken wij meestal volgens een uurtarief, zodat de kosten overzichtelijk blijven. Bij de factuur ontvangt de klant een werkrapport van wat er op de dag is gedaan aan werkzaamheden, zodat de klant exact weet wat er die dag is gebeurd. Vooral als het om meerdere dagen gaat, is een goed overzicht onontbeerlijk.

Met schoolverhuizingen is het van belang dat alles op tijd wordt overgebracht, zodat iedereen goed kan doorwerken. Soms wordt alles op de gang neergezet, omdat er nog iets aan een lokaal moet gebeuren.

Onze loods met losse opslag, verhuismaterialen, liften en de verhuiswagens is vlakbij het centrum van Zaandam aan de Touwslagersstraat 26; hier kunt u terecht voor bijna alles op verhuisgebied. Ook voor de verhuur van verhuismateriaal voor de doe-het-zelf-verhuizer hebben wij genoeg op voorraad, zoals bijvoorbeeld karren en verhuisdozen. Neemt u wel van te voren contact op, wij zijn niet altijd aanwezig.

Voor de opslag van containers hebben wij enkele jaren geleden een vrachtwagen aangeschaft, waarvan de laadbak afgezet kan worden op poten zodat er een zeecontainer (32 m3) op past.

Oostendorp Verhuizingen heeft opslagvoorzieningen die voldoen aan de strengste eisen op het gebied van brandveiligheid en inbraakpreventie. Uw spullen zijn dus schoon, veilig en warm opgeborgen. De containeropslag bevindt zich in Haarlem.

Piano- of vleugeltransport gebeurt op regelmatige basis in ons bedrijf; de opslag van uw piano kunnen wij ook voor u verzorgen. De-en montage van vleugels is een vak apart waar onze specialist een ruime ervaring in heeft.

Interne verhuizingen zijn erg gewild bij onze verhuizers omdat je echt van alles meemaakt op dat gebied. Wij werken veel bij een klant waar we op hoogwerkers of heftrucks kunnen rijden om stellingen van 8 meter hoog op te bouwen of af te breken. Ook hele magazijnen of productiestraten vervoeren is leuk werk. Het mooiste is als de klant tevreden is en er een goede sfeer hangt. U kunt ook een beroep op ons doen voor het verhuizen van archieven of alles in nieuwe mappen of opslagdozen doen.

Budgetverhuizingen zijn erg populair bij mensen die zelf willen meehelpen om te kosten te drukken: u huurt een auto en een chauffeur met of zonder verhuislift, zo houdt u uw budget zelf in handen.

Verhuizingen opslaan in zeecontainers lijkt duur, maar het scheelt een halve verhuizing en uw spullen niet meerdere keren door onze handen. De huisraad hoeft maar één keer in- en uitgeladen worden, dus het risico op schade is daardoor ook weer kleiner. Ook worden uw spullen in speciale opslagdekens verpakt.

Moet de verhuizing een paar dagen staan omdat de vloer bijv. nog niet klaar is dan hanteren wij een overnachtingstarief. Voor losse opslag van een kast of piano kunt u ook bij ons terecht; prijzen worden berekend per M3.

Verhuur van verhuislift: wij hebben hiervoor drie liften in ons bedrijf. Één daarvan kan tot 26 meter hoogte met 400 kg – deze verhuren wij alleen met bediening door één van onze verhuizers. De andere liften zijn gemaakt om tot de zesde verdieping met een gewicht van 200 kg; deze opbouwliften kunnen buiten en binnen staan en zijn elektrisch aangedreven. Kijkt u van te voren wel uitgebreid of de lift bij u kan worden neergezet, of vraag ons om advies.

Machineverhuizingen gebeuren meestal met behulp van een heftruck of hijskraan. De voorbereiding: alles losmaken en transport-klaar maken van de machine kunnen we u uit handen nemen, evenals het transport over de weg of opslag in onze speciale container.

Collegiale hulp aan andere verhuisbedrijven doen wij ook regelmatig. Wij zijn inzetbaar voor vele doeleinden. De meeste van onze mensen zijn in bezit van rijbewijs C of CE met code 95, hebben een heftruckbewijs, en zijn inzetbaar voor de-en montage en met alle typen verhuizingen.