Een aantal handige tips

Begintijd van de verhuizing

Onze verhuisploeg staat om 8.00 uur bij u voor de deur, dit is de standaard voorrij-tijd, tenzij er anders met u is afgesproken. Helaas kan het door files en ander oponthoud voorkomen dat we iets later bij u aanwezig zijn, we streven er naar om u daarvan op tijd in kennis te stellen.

Betaling

Een paar dagen na de verhuizing ontvangt u een factuur voor uw verhuizing met de eventuele extra werkzaamheden, zoals vakwerk (de- en montage, lampen ophangen etc.) of inpakken via digitalefactuur.nl, u kunt deze dan via Ideal of overboeking betalen.

Brandblussers en EHBO verbandkist

De verhuiswagen beschikt over 2 brandblussers en een grote EHBO koffer. Deze worden elk jaar gekeurd. De verhuizers hebben tevens een opleiding in EHBO gevolgd.

Droger (condens)

Stroom afkoppelen en eventueel de waterbak legen.

Apparaten met electra-, gas- of wateraansluiting

Dit mogen wij wel afkoppelen maar niet aansluiten i.v.m. verzekering.

Fietsen

Niet op slot zetten.

Gasflessen en gevaarlijke stoffen

Mogen wij niet meenemen.

Gasfornuis

Pak de losse onderdelen van het gasfornuis ook in een verhuisdoos, zoals gaspitten en pannendragers. De ovenspullen mogen blijven zitten mits ze geen schade kunnen veroorzaken.

Gereedschap

Uw verhuizer heeft voldoende gereedschap bij zich tijdens de verhuizing. Vraag het gerust als u iets nodig heeft.

Grof vuil en overtollige huisraad

Kunnen wij in overleg voor u afvoeren of aan de straat zetten.

Huisdieren

Dieren mogen wij niet vervoeren! Laat u ze niet los lopen tijdens uw verhuizing, dat veroorzaakt onnodige stress voor uw dier en voor u zelf. Katten kunt u in een al lege kamer opsluiten, het beste al in het katten-mandje. Tip: uw kat is erg gebaat bij bijvoorbeeld  Feliway antistress of Bach rescue remedy, dit werkt ook erg goed (en acuut) bij honden en kinderen (variant zonder alcohol ook verkrijgbaar).

In het nieuwe huis zet u uw kat (nog in het mandje) in een kamer waar geen verhuisactiviteiten zijn en laat haar pas na de verhuizing op verkenning gaan.

Honden kunt u het beste de dag vòòr de verhuizing elders laten logeren en pas ophalen als de verhuizing ten einde is.

Kleine huisdieren kunt u het beste plaatsen in een kamer zonder verhuisactiviteiten of op een rustige plek in de tuin of op het balkon.

Wilt u extra advies, neem dan contact met ons op.

IJskast/Vriezer

Spullen uit de koelkast als allerlaatste tijdens de verhuizing inpakken in een koelbox of verhuisdoos. Spullen die ingevroren zijn, kunt u het beste in de vriezer laten, mits deze niet te zwaar is. De koelkast/vriezer haalt u op het moment van verhuizen pas van de stroom af.

Kasten voorbereiden

Verwijder losse planken en plankendragers. (Uw verhuizer kan dit ook voor u doen maar het valt dan onder vakwerk). Kasten en lades moeten altijd leeg zijn, omdat het meubel niet altijd rechtop vervoerd kan worden. Doe uw kasten niet op slot, en gebruik geen plakband (alles wordt door ons geseald). Doe sleutels in uw handbagage!

Kledingboxen

De verhuizer neemt tijdens de verhuizing 4 kledingboxen mee en pakt deze in en uit. U kunt ook kledingboxen van karton huren voor langere periode (vooraf melden).

Klokken

Kunt u gewoon laten hangen, uw verhuizer heeft de juiste ervaring en opleiding om deze van de muur te halen (valt onder vakwerk).

Koffie en drinken

De verhuisploeg heeft een Senseo-apparaat bij zich, zodat u en de verhuisploeg koffie kunnen drinken.

Ladderlift en opbouwlift

Onze verhuislift kan tot de achtste verdieping komen (26 meter) en kan een gewicht van 400 kg dragen. De opbouwlift die standaard in de verhuisauto zit, kan tot de tweede verdieping komen en kan een gewicht van 200 kg dragen. Deze lift kan doorgebouwd worden tot de 6e verdieping. Onze liften worden jaarlijks gekeurd door de firma Böcker te Culemborg.

Lampen

Lampen demonteren, lampenkappen eraf halen (ook glazen kapjes). Lampen en gordijnen afhalen valt onder vakwerk.

Magnetron

Alles uit de magnetron inpakken in een doos.

Niet mee

Sticker op de doos plakken met *niet mee* of een kruis op de sticker zetten en apart houden, deze stickers hebben wij op voorraad.
Op de dag van de verhuizing loopt uw verhuizer al deze zaken na. Houdt u er rekening mee dat uw verhuizer uw oude huis volledig leeg oplevert.

Alles dat u heeft opgegeven, gaat mee in de verhuiswagen, tenzij u het anders heeft gemerkt of het apart houdt. Houdt u hier rekening mee, in verband met spullen die u bij de hand moet houden, zoals handtassen, sleutels en dergelijke.

Nieuwe (t)huis

Het is raadzaam om in uw nieuwe huis aanwijzingen te geven waar alles komt te staan, dit kan ook aan de hand van een lijst of plan. Hoe meer stickers u gebruikt met het vertrek van bestemming er op vermeld, des te makkelijker het werkt. Maak eventueel een tekening per kamer en plak deze op de deur.

Onduidelijkheid over verhuisdatum

U ontvangt altijd een bevestiging van uw verhuizing per email. Wilt u controleren of uw verhuisdatum wel klopt, of heeft u nog bijzonderheden, dan kunt u altijd bellen of appen met ons kantoor op 075-6179078. U kunt dan meteen doorgeven of er wijzigingen zijn in uw verhuizing, zoals (extra) de- of montage.

Planten

Kamerplanten verpakken in een open verhuisdoos, inpakpapier op de bodem leggen i.v.m. aarde of water (de doos word geseald). Planten uit de tuin verpakken in vuilniszakken.

Schade

Soms gaat het toch mis. Heeft u schade aan iets geconstateerd tijdens de verhuizing, meldt u dit dan meteen aan de verhuizer en via email aan het kantoor. Is het een meubelstuk, dan kunnen we het meteen meenemen voor reparatie (bijv. bij Artcare Zaandam). De schade moet binnen twee weken na de verhuizing schriftelijk worden gemeld aan de verzekering.

Schilderijboxen

Schilderijen aan muur laten hangen, deze pakt uw verhuizer in en uit; wij hebben hiervoor speciale boxen met vakverdeling (3 stuks in de verhuiswagen). Als ze niet passen, wordt er speciaal folie en dekens gebruikt.

Schuur

Alles duidelijk klaarzetten en eventueel van stickers voorzien.

Sealen van meubels

Omdat uw meubels geseald worden met dekens, zijn ze soms moeilijk te herkennen. U kunt het beste een sticker plakken op het meubelstuk. De verhuizer zal de sticker dan mee sealen op een zichtbare plaats.

Spullen voor een goed doel of voor de afvoer

Kunnen wij ook meenemen en afleveren (vooraf melden); meubels moeten in goede staat zijn. Als ze echt moeten worden afgevoerd, kunnen wij dit ook voor u verzorgen.

Vakwerk

Vakwerk-uren zijn montage-uren die uw verhuizer extra maakt tijdens de verhuizing, zoals kasten de- en monteren en in- en uitpakken van verhuisdozen, een vakwerkuur kost € 45,00 incl. BTW.

Vergunningen

Vraag bij zowel uw oude als (eventueel) nieuwe gemeente of stadsdeelraad of er een vergunning nodig is voor de verhuiswagen en/of verhuislift. Dit kan uw verhuisbedrijf ook voor u regelen; geeft u dat wel van te voren aan, wij moeten de vergunning minimaal 2 weken van te voren aanvragen!

Verhuiswagen

Indien mogelijk minimaal twee plaatsen vrijhouden voor de verhuiswagen, bijv. samen met de buren. Uw verhuizer heeft ook afzetlint; de verhuiswagen is 14 meter lang met laadklep open.

Verpakken laatste spullen

Uw verhuizer kan op de verhuisdag ook nog even meehelpen om de laatste zaken in te pakken of te demonteren; dit valt onder vakwerk (vooraf melden).

Vieze voeten

Uw verhuizer heeft altijd inloop-tapijt bij zich. Plaatst u geen plastic of karton op trap of vloer: uw verhuizer heeft een binnenploeg en een buitenploeg, dus er is in principe geen inloop-vuil. Eventueel is ook traptreden-bescherming mogelijk (vooraf melden).

Wasmachine

Water aftappen, trommel vastzetten en elektra en slangen loskoppelen (het loskoppelen door ons is vakwerk).

Wegwerkzaamheden

Mocht u in een nieuwbouwwijk komen te wonen waar de straat nog niet klaar is, neemt u dan contact op met de uitvoerder van het straatwerk. Overleg met hem wanneer u het beste kunt verhuizen. Is uw huis heel slecht te bereiken, dan kunnen hier extra kosten voor worden berekend.

Zelf demonteren

Geen schroeven en bouten op meubels plakken of binden (deurgrepen en alle scherpe uitsteeksels verwijderen). Het beste kunt u alle bouten, schroeven etc. bij elkaar in een goed afsluitbare pot doen, zodat u alles bij elkaar houdt.

Houdt u er rekening mee dat alles wat u zèlf heeft gedemonteerd, in principe niet daarna door ons gemonteerd kan worden.