Verhuizing van een vleugel van de eerste verdieping naar de tweede verdieping op de Salonboot Prins van Oranje.
Het schip is verplaatst naar de Veenkade te Amsterdam om de vleugel veilig naar binnen te krijgen.

Geschiedenis van de Prins van Oranje

Een van de vele grote salonboten van de Alkmaar Packet was de Prins van Oranje, bij de Amsterdammers beter bekend onder de naam de ‘Zaandammerboot’. Vanwege haar sierlijke ligging werd zij bovendien ook wel ‘De Zwaan’ genoemd.Zij werd gebouwd op de toenmalige Nederlandse Scheepsbouw Maatschappij in Amsterdam en op 1 september 1908 te water gelaten met een driecilinder verticale tripel expansie stoommachine met een vermogen van 375 pk.De Prins bood destijds plaats aan 1400 passagiers en 10 ton goederen. Tevens verzorgde zij de postdienst tussen Amsterdam, Zaandam en Alkmaar. Vertrekpunt vanuit Amsterdam was de De Ruijterkade, steiger 10, waar een van de kantoren van de Alkmaar Packet was gevestigd. Door deze veerdienst heeft de Prins van Oranje uitstekende naambekendheid gekregen. Haar glorieuze gouden tijd heeft de Prins in de jaren voor de oorlog beleefd. Statig voer zij over de Nederlandse wateren en trotseerde zij menige storm om haar passagiers weer veilig aan wal te zetten. In de donkere dagen van de oorlog heeft zij ook haar diensten bewezen door vele personen naar veiliger oorden te transporteren.Na de opheffing van de Alkmaar Packet in 1950 wisselde de salonboot diverse malen van eigenaar en naam. Daarbij werd zij al in de vijftiger jaren omgebouwd tot hotelschip en ingezet voor vakantiereizen onder andere de Rijn en de Moezel.In de periode na 1980 is het schip ‘aan lager wal’ geraakt. Zo kwam zij rijp voor de sloop, terecht in de havens van Amsterdam om van een roemloos einde gered te worden door Gerard en Marga Franse.De Prins van Oranje is na de in 1994/1995 – onder toezicht van de Scheepvaart Inspectie – uitgevoerde renovatie weer één van Nederlands mooiste klassieke schepen.

Rederij Cruise With Us verzorgt exclusieve borrelcruises en dinnercruises door de grachten van Amsterdam en de Nederlandse wateren.
Wij onderscheiden ons door onze klassieke luxueuze salonboten, gecombineerd met service en cuisine op het allerhoogste niveau
http://www.cruisewithus.nl/index/-/p-home